karnıyarık
+4
yargı
jiji cix
htcdl[N]essa
'aSLiFatiH66~
8 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
karnıyarık
KARNIYARIK
Bu yemek bizim evde sevilen ana yemeklerden biridir. Ama her yapışımda acaba patlıcanı acı çıkarmı teredütüm olmadan edemiyorum. Eğer patlıcan acı olursa bütün emeklerimin ziyan olduğunu düşünüyorum. Asılnda bu yemekle ilgili söylenecek pek bir şey yok bence . Çünkü herkesin çok bildiği, sevdiği yada sevmediği bir yemek. Sadece bu yemeği yaparken şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer bu yemeğin yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bunu engellemek için kızarttığınız patlıcanları kagıt peçetenin üzerine çıkarın. Bir kısım yağı peçete emer. İçinide yanmaz tava yada tencerede mümkün olduğu kadar az yağda yaparsanız , yemeğiniz az yağlı olur.
Malzemeler; (6 kişi)
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su suyu
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Yapılış Tarifi
Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın
Afiyet olsun...
Bu yemek bizim evde sevilen ana yemeklerden biridir. Ama her yapışımda acaba patlıcanı acı çıkarmı teredütüm olmadan edemiyorum. Eğer patlıcan acı olursa bütün emeklerimin ziyan olduğunu düşünüyorum. Asılnda bu yemekle ilgili söylenecek pek bir şey yok bence . Çünkü herkesin çok bildiği, sevdiği yada sevmediği bir yemek. Sadece bu yemeği yaparken şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer bu yemeğin yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bunu engellemek için kızarttığınız patlıcanları kagıt peçetenin üzerine çıkarın. Bir kısım yağı peçete emer. İçinide yanmaz tava yada tencerede mümkün olduğu kadar az yağda yaparsanız , yemeğiniz az yağlı olur.
Malzemeler; (6 kişi)
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su suyu
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Yapılış Tarifi
Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın
Afiyet olsun...
Misafir- Misafir
Geri: karnıyarık
Karnıyarıkla 1.sınıfta yemekhanede tanıştım.
En son Pasli Limon tarafından Perş. Ara. 11, 2008 4:44 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
'aSLiFatiH66~- Forumun Polisi
- Mesaj Sayısı : 7940
Yaş : 26
Nerden : YozGat <3
Hobiler : YozGatLım'ı duŞunMéK .
Lakap : ~FatıHaSLı.
Özel Başlık : Son déFa 1TanéM.
koLLaRıma aLayımm..
SON DEFA Séwdıcéqım..
qözLéRınéé daLaayım..
SON DEFA.
YaLwaRıRım .
N'ooLuRrrr !! :/
Kayıt tarihi : 24/08/08
Geri: karnıyarık
evett!konu dışı yani bu bölümün yeri....
htcdl[N]essa- Dergi Görevlisi
- Mesaj Sayısı : 2255
Yaş : 26
Nerden : mersin/Turkey
Hobiler : resim,müzik ve BASKETBOL!
Lakap : hatçee
Özel Başlık : htcdl[N]ilufercicegi dünyanıjn en ama en spr kankaları!!!
Kayıt tarihi : 04/12/08
Geri: karnıyarık
ayy karnı yarığı çok severim =) :x
çok gzl oluo tadı
yemeyenlere tavsiye ederim
çok gzl oluo tadı
yemeyenlere tavsiye ederim
jiji cix- ÇİLEK FORUM SÜPER FAN
- Mesaj Sayısı : 2590
Yaş : 27
Nerden : sölememqii XD
Hobiler : çilek foruma girmek X), müzik dinlemek
Lakap : caduu x)
Kayıt tarihi : 25/08/08
Geri: karnıyarık
Ben patlıcanını sevmem karnıyarığın..
'aSLiFatiH66~- Forumun Polisi
- Mesaj Sayısı : 7940
Yaş : 26
Nerden : YozGat <3
Hobiler : YozGatLım'ı duŞunMéK .
Lakap : ~FatıHaSLı.
Özel Başlık : Son déFa 1TanéM.
koLLaRıma aLayımm..
SON DEFA Séwdıcéqım..
qözLéRınéé daLaayım..
SON DEFA.
YaLwaRıRım .
N'ooLuRrrr !! :/
Kayıt tarihi : 24/08/08
Geri: karnıyarık
hım ölemii...
bende pek sevmem ama patlıcan karnıyarığın içinde olmasına ramen çok seviyorum =)
bende pek sevmem ama patlıcan karnıyarığın içinde olmasına ramen çok seviyorum =)
jiji cix- ÇİLEK FORUM SÜPER FAN
- Mesaj Sayısı : 2590
Yaş : 27
Nerden : sölememqii XD
Hobiler : çilek foruma girmek X), müzik dinlemek
Lakap : caduu x)
Kayıt tarihi : 25/08/08
Geri: karnıyarık
Karnıyarık demek böyle yapılıyormuş.
'aSLiFatiH66~- Forumun Polisi
- Mesaj Sayısı : 7940
Yaş : 26
Nerden : YozGat <3
Hobiler : YozGatLım'ı duŞunMéK .
Lakap : ~FatıHaSLı.
Özel Başlık : Son déFa 1TanéM.
koLLaRıma aLayımm..
SON DEFA Séwdıcéqım..
qözLéRınéé daLaayım..
SON DEFA.
YaLwaRıRım .
N'ooLuRrrr !! :/
Kayıt tarihi : 24/08/08
Geri: karnıyarık
evt öğrendiğim iyi oldu
saol paylaşım için =)
saol paylaşım için =)
jiji cix- ÇİLEK FORUM SÜPER FAN
- Mesaj Sayısı : 2590
Yaş : 27
Nerden : sölememqii XD
Hobiler : çilek foruma girmek X), müzik dinlemek
Lakap : caduu x)
Kayıt tarihi : 25/08/08
Geri: karnıyarık
Paylaşım için sağol
'aSLiFatiH66~- Forumun Polisi
- Mesaj Sayısı : 7940
Yaş : 26
Nerden : YozGat <3
Hobiler : YozGatLım'ı duŞunMéK .
Lakap : ~FatıHaSLı.
Özel Başlık : Son déFa 1TanéM.
koLLaRıma aLayımm..
SON DEFA Séwdıcéqım..
qözLéRınéé daLaayım..
SON DEFA.
YaLwaRıRım .
N'ooLuRrrr !! :/
Kayıt tarihi : 24/08/08
Geri: karnıyarık
apızım sulandı ben her hafta 2 gün yerim
yargı- Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2773
Yaş : 26
Nerden : Büyük Okyanustan
Hobiler : Bilgisayar oynamak
Lakap : ZEKA KÜPÜ
Kayıt tarihi : 24/08/08
Geri: karnıyarık
paylaşım için saol
gulcin1571- Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2995
Yaş : 29
Nerden : İsTAnBuL
Özel Başlık : eL!F
Kayıt tarihi : 18/08/08
Geri: karnıyarık
bende çok severim karnıyarık
pretty1- ÇİL
- Mesaj Sayısı : 695
Yaş : 26
Nerden : ADANALIYIM
Hobiler : BİSİKLET SÜRMEK
Lakap : yok
Özel Başlık : ya of of canım çok sıklıyor
Kayıt tarihi : 13/12/08
Geri: karnıyarık
ogrendigim iyi oldu...
mLdy.~- Forumun Polisi
- Mesaj Sayısı : 1885
Yaş : 30
Nerden : Texas
Hobiler : sitelerimle uğraşmak..
Lakap : o her zaman meşgul !
Özel Başlık : ARTIK GİDİYORUM..
VEDA EDİYORUM SİZLERE..
SİZLERİ SEVİYORUM.
BENİ UMUTMAYIN..!
Geçen seferde gitcem demiştim. Fakat gitmemiştim. Bunun nedeni özel mesajlarınızdı..
Teşekkürler.. Ben Yok'um Artık...
Kayıt tarihi : 11/11/08
Geri: karnıyarık
Bence Cok Cirkin Bir Yemek..
BoufyScream- Administratör
- Mesaj Sayısı : 11670
Yaş : 27
Nerden : ßiiip xD
Hobiler : Postér aLmk .d
Lakap : Pamuq SheqeR
Özel Başlık : ßaqsna sewqi biLe yaLn oLms , 'canm' dediqin biLe arkndan wurMs.
Dikkat Karsında maNga Fan'ı var ! "D
Eski Nick:Rapkolik Nehir
Kayıt tarihi : 24/08/08
Geri: karnıyarık
yoo güzel ve yemeklere çirkin denmez!
htcdl[N]essa- Dergi Görevlisi
- Mesaj Sayısı : 2255
Yaş : 26
Nerden : mersin/Turkey
Hobiler : resim,müzik ve BASKETBOL!
Lakap : hatçee
Özel Başlık : htcdl[N]ilufercicegi dünyanıjn en ama en spr kankaları!!!
Kayıt tarihi : 04/12/08
Geri: karnıyarık
Nehir54 sevmeyebilirsin ama buda cirkin demeni gerektirmez ..
mLdy.~- Forumun Polisi
- Mesaj Sayısı : 1885
Yaş : 30
Nerden : Texas
Hobiler : sitelerimle uğraşmak..
Lakap : o her zaman meşgul !
Özel Başlık : ARTIK GİDİYORUM..
VEDA EDİYORUM SİZLERE..
SİZLERİ SEVİYORUM.
BENİ UMUTMAYIN..!
Geçen seferde gitcem demiştim. Fakat gitmemiştim. Bunun nedeni özel mesajlarınızdı..
Teşekkürler.. Ben Yok'um Artık...
Kayıt tarihi : 11/11/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz